Woodstock (52th Anniversary)

1969 was een jaar als geen ander. De mens zette voor het eerst voet op de maan. De New York Mets wonnen tegen alle verwachtingen in de World Series. En drie dagen lang beleefden een half miljoen mensen in het landelijke stadje Bethel, New York, het meest bepalende moment van hun generatie.
Meer info

  La Haine (4K, 1995)

  Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui spelen de hoofdrollen in het nog altijd actuele verhaal van regisseur Mathieu Kassovitz die een dag toont uit het leven van drie vrienden uit de Parijse banlieus, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme.
  Meer info

   Jazz on a Summer's Day

   Jazz on a Summer's Day is een stijlvol en zomers verslag van het Newport Jazz Festival van 1958. Een muzikaal tijdsbeeld van een lang vervlogen Amerika.
   Meer info

    La Haine (4K, 1995, ENG Subtitles)

    Vinz, Saïd and Hubert are furious when it turns out that their Algerian friend Abdel, an Arab boy from the Parisian suburbs, has been treated so harshly during a police interrogation that he ends up in hospital. Saïd and Hubert try to stop Vinz from taking revenge on the police. Violent nighttime riots are the result.
    Meer info

    Les Vacances de Mr. Hulot (Jacques Tati, 1953)

    Wanneer de altijd ongelukkige Monsieur Hulot (Jacques Tati) besluit om op vakantie te gaan in een prachtige badplaats, duren rust en ontspanning niet lang, gezien de voorliefde van de slungelige heer voor belachelijke capriolen. Terwijl hij er gewoon op uit is om zichzelf te vermaken, struikelt de goedbedoelende Hulot onvermijdelijk in tal van tegenslagen. Waaronder een uiterst rampzalige poging om tennis te spelen, terwijl hij mede-Franse vakantiegangers uit verschillende sociale klassen ontmoet, evenals buitenlandse toeristen.
    Meer info

     Jour de Fête (Jacques Tati, 1949)

     In een klein Frans stadje brengt de plaatselijke postbode, de verstrooide en stuntelige François (Jacques Tati), zijn werkuren door met het terloops bezorgen van de post, terwijl hij het onderwerp is van het geplaag van de stedelingen. Wanneer een reizend carnaval in de stad arriveert, wordt een dronken François ertoe aangezet een film te kijken over de efficiëntie van de U.S. Postal Service. Geïnspireerd door de beelden gaat de ongelukkige François op zijn fiets op pad om net zoals de postbodes in de Verenigde Staten te worden.
     Meer info

      Mon Oncle (Jacques Tati, 1958)

      Geniale, stuntelige Monsieur Hulot (Jacques Tati) houdt van zijn appartement op de bovenste verdieping in een groezelige hoek van de stad, en kan niet begrijpen waarom de familie van zijn zus naar de buitenwijken is verhuisd. Hun huis is een ultramoderne nachtmerrie, die Hulot alleen bezoekt om zijn onstuimige jonge neefje (Alain Becourt) te stelen. Hulots zus (Adrienne Servantie) wil hem echter voor haar nieuwe manier van leven winnen en spant samen om hem een vrouw en een baan te bezorgen.
      Meer info

       Summer of Soul

       Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu.
       Meer info

       Western Stars

       “Western Stars” biedt fans over de hele wereld de enige kans om Springsteen alle 13 songs op het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest, onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur.
       Meer info

        Tina

        Tina is een inspirerende documentaire over een van de grootste iconen van de moderne muziekindustrie. Met nooit eerder vertoonde beelden, audiotapes en persoonlijke foto’s uit het leven van Tina Turner.
        Meer info

         Playtime (Jacques Tati, 1967)

         Monsieur Hulot dwaalt nieuwsgierig rond in een hightech Parijs, parallel aan een reis met een groep Amerikaanse toeristen. Ondertussen bereidt een nachtclub/restaurant zijn openingsavond voor, maar het is nog in aanbouw. Note: Playtime is a movie with minimum dialogue. Therefore this film is also accessible for internationals.
         Meer info