Alien (4K, 1979)

TrailerTickets
"In space no one can hear you scream."

De bemanning van een intergalactisch vrachtschip ontdekt op een onbewoonde planeet een ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. Crewleden Kane, Lambert en Dallas gaan aan boord van het onbekende schip en Kane vindt in de catacomben een onbekend organisme dat zich meteen aan zijn gezicht vasthecht. Niet lang daarna baart hij een verschrikkelijk monster dat systematisch jacht maakt op de doodsbange crewleden.

 

14 oktober wordt de nieuwste film van Ridley Scott "The Last Duel" uitgebracht, om dit te vieren brengen wij In oktober en november dé klassieker van Ridley Scott terug op ons grootste scherm: Alien - volledig gerestaureerd in 4K.

Alien' is één van die speciale films die zelfs nu 40 jaar later nog steeds fris aan voelt. De ingetogen, natuurlijke uitvoeringen van de cast; het uitstekende productieontwerp; de mooie, onheilspellende soundtrack van Jerry Goldsmith; de realistische, "doorleefde" uitstraling van het interieur van ruimtevrachtschip Nostromo: het voelt eigenlijk minder gedateerd aan dan veel sciencefictionfilms die veel later zijn gemaakt.
Trailer
Stills
Ridley Scott
Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm, Yaphet Kotto
2 uur 9 minuten
Engels
Nederlands
12AG