Amélie – 20th anniversary

TrailerTickets
Amélie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, die de hele dag port drinkt terwijl ze tegen haar opgezette hond praat.

Maar ook Georgette, haar hypochondere collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt via de Renoir-reproducties die hij schildert. Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet. Twintig jaar later zal Amélie je opnieuw betoveren.

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain werd een internationale kaskraker en werd internationaal bekroond met vijf Academy Award-nominaties. De muziek werd gecomponeerd door Yann Tiersen.  De film beschrijft het sprookjesachtige en romantische verhaal van de jonge vrouw Amélie die op een dag besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken.

 
Trailer
Stills
Jean-Pierre Jeunet
Audrey Tautou, Matthieu Kassovitz, Isabelle Nanty, Yolande Moreau, Dominique Pinon, Jamel Debbouze
Drama, Komedie, Romantiek
2 uur 12 minuten
Frans
Nederlands
AL
LAB-1 Logo