Crazy Days

TrailerTickets
Najaar 2020. Op Schiphol landt een internationale cast voor de repetities bij De Nationale Opera van Mozart Le nozze di Figaro. Al drie jaar lang is hier door honderden mensen aan gewerkt, de voorstellingen zijn uitverkocht. De jonge, aanstormende zangers, het orkest, de kostuum- en decorbouwers: iedereen is er klaar voor. Zelfs een pandemie kan deze operatrein niet meer stoppen.

Maar de maatregelen zijn streng: er mogen maar 30 mensen in de repetitieruimte, mondkapjes zijn verplicht tijdens het zingen en een COVID-manager focust op het regelmatig desinfecteren van ieders handen. En bij elke persconferentie met nieuwe maatregelen wordt de druk op de artiesten opgevoerd.

Als het operahuis moet sluiten vanwege de nieuwe COVID-regels, wordt ieders grootste angst werkelijkheid. Wat zijn nu de opties? Wat is een opera zonder publiek? Hoe zorgen ze ervoor dat al het harde werk niet voor niets is geweest? Crazy Days zoekt antwoorden op deze vragen in de stijl van de opera buffa (komische opera).

Regisseur Sanne Rovers laat in deze speciale eenmalige vertoning in Eindhoven zien wat hun werk waard is en hoe opera levend blijft. Zelfs, of misschien, tijdens een lockdown.
Trailer
Stills
Sanne Rovers
Documentaire, Opera
1 uur 17 minuten
Nederlands / English
English
AL