Flowers of Shanghai (English Subtitles)

TrailerTickets
Tony Leung en andere sterren uit de Aziatische film spelen de hoofdrollen in deze historische vertelling over het leven in de door de Britten beheerde bordelen van het laat 19-eeuwse Shanghai. Ambtenaar Wang (Tony Leung) breng er vele uren door en beziet het sociale leven in de van de buitenwereld afgesloten huizen. De prostituees vinden er beschermers, er worden huwelijken gesloten, zaken gedaan en de opiumpijp gaat rond.

Flowers of Shanghai is een visueel overrompelende studie van een beroepsgroep ten tijde van de Qíng-dynastie. De regisseur schildert de emoties van de prostituees subtiel, zonder veel woorden, en benadrukt hun isolement door een precieze mise-en-scène: de camera beweegt zich steeds heel langzaam van de ene kant van de kamer naar de andere en weer terug.

De film was in 1999 slechts eenmalig te zien op het IFFR. Meer dan twintig jaar later is de film digitaal gerestaureerd. Flowers of Shanghai is een fraaie period piece met mooie kostuums, prachtige maskers en schitterende decors. De destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien.
Trailer
Stills
Hou Hsiao-hsien
Michelle Reis, Tony Leung Chiu Wai, Michiko Hada
Drama
2 uur 5 minuten
Kantonees
Engels
16