Amélie – 20th anniversary - do 27 jan

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain werd een internationale kaskraker en werd internationaal bekroond met vijf Academy Award-nominaties. De muziek werd gecomponeerd door Yann Tiersen.  De film beschrijft het sprookjesachtige en romantische verhaal van de jonge vrouw Amélie die op een dag besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken.
Meer info

West Side Story - do 27 jan

West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff).
Meer info

The Matrix Resurrections - do 27 jan

The Matrix Resurrections, van grensverleggend filmmaker Lana Wachowski, is de langverwachte vierde film in een franchise die het scifi-genre voorgoed heeft veranderd. In deze nieuwe film keren Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug als hun beroemde personages Neo en Trinity.
Meer info

House of Gucci - do 27 jan

House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In een verhaal dat zich over drie decennia uitstrekt, komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. We zien hoe ver de familie bereid is te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden.
Meer info

Close Encounters of the Third Kind (1977, Steven Spielberg) - do 27 jan

Op 9 december wordt de nieuwe film van Steven Spielberg "Westside Story" uitgebracht. Een mooi moment voor ons om één van zijn 70s klassiekers te belichten, die in 1978 in onze oude Euro Cinema bioscoop te zien was. Ruim 40 jaar later brengen we Close Encounters of the Third Kind terug. Volledig digitaal gerestaureerd in zaal 1 op 12 meter breed!
Meer info

The Matrix (1999) - do 27 jan

23 december komt de nieuwe Matrix film "Resurrections" in de bioscopen. Speciaal op 22 december vertonen wij The Matrix (1999) als een double bill bij de voorpremiere van The Matrix Resurrections! Natuurlijk weer in onze Cinema 1 op 12meter breed scherm!
Meer info

Don't Look Up - do 27 jan

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren.
Meer info

Licorice Pizza - do 27 jan

'Licorice Pizza' volgt de levens van Alana Kane en Gary Valentine. Beiden groeien gedurende de jaren 70 op in San Fernando Valley en worden verliefd op elkaar. Gary timmert daarnaast aan de weg om een acteercarrière op te bouwen.
Meer info

Nightmare Alley - do 27 jan

Wanneer de charismatische maar onfortuinlijke Stanton Carlisle (Bradley Cooper) bevriend raakt met de helderziende Zeena (Toni Collette) en haar ex-man Pete (David Strathairn) tijdens eens rondreizende kermis, begint eindelijk zijn weg naar succes. Hij gebruikt zijn nieuwverworven kennis om de rijke elite van New York uit de jaren 40 op te lichten.
Meer info

Hridayam (Malayalam) - zo 30 jan

Arun Neelakandan joins KCG Tech, a popular engineering college in Chennai for his graduation. Hridayam focuses on how the various incidents that happened in those four years shaped his personality and influence his journey ahead.
Meer info

Back to the 70s: Flesh Gordon - za 5 feb

Back to the 70s! In Maart 1978 ging Flesh Gordon in premiere in Euro Cinema Zaal 5, terwijl de burgemeester van Eindhoven deze bioscoop feestelijk opende. Meer dan 40 jaar later brengen wij Flesh Gordon terug naar onze Zaal 5 voor een speciale midnight screening!
Meer info

The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended) - zo 6 feb

Deze is voor de echte diehards! Haal je precious zin maar te voorschijn en duik met ons de gehele dag in de wereld van Middle-Earth met The Lords of the Rings Extended Giga Marathon. Alleen bij LAB-1 is deze te zien op Zondag 12 en in 2 delen op 18 & 19 december. En wij vertonen deze natuurlijk in Zaal 1 op ons gloednieuwe 12 meter breed scherm.
Meer info

New Order - do 10 feb

In dit dystopische drama wordt een chique bruiloft verpest door een gewelddadige staatsgreep. Door de ogen van de meelevende bruid en de bediendes van haar rijke familie wordt het klassensysteem vernietigd
Meer info

Nine Days - do 17 feb

Will (Winston Duke) zit in een afgelegen huis op desolate plek waar hij via televisieschermen het leven van mensen volgt. Als er iemand overlijdt komt er een plek vrij voor een nieuw leven en de gegadigden, nog ongeboren zielen, komen langs in het huis om door Will ondervraagd te worden om daarmee kans te maken op het leven.
Meer info

The Alpinist - do 24 feb

Marc-André Leclerc is een alpinist, een bergbeklimmer op rotsen, sneeuw en ijs. Op afgelegen berghellingen maakt de vrijgevochten 23-jarige de meest gewaagde solo-beklimmingen. En toch trekt hij weinig aandacht. Marc-André klimt alleen, ver weg van de schijnwerpers, zonder camera’s, zonder touw en zonder ruimte voor fouten.
Meer info

Petrov's Flu - do 24 feb

Terwijl de vredige stad Yekaterinburg wordt geteisterd door een griepepidemie, wordt de door hoge koorts verzwakte Petrov meegenomen op een een lange, dronken omzwerving door zijn vriend Igor. Het wordt een hallucinante reis ergens tussen droom en werkelijkheid, waarin Petrovs jeugdherinneringen uit de Sovjettijd opduiken en versmolten raken met het heden.
Meer info

Petrov's Flu (English Subtitled) - do 24 feb

The Petrovs are an average family living in the peaceful city of Yekaterinburg in post-Soviet Russia. They follow their daily regimens with quiet consistency, but beneath this layer of the ordinary, things turn out to be quite extraordinary.
Meer info

The Batman - do 3 mrt

Het jaar van verkiezingen in Gotham City. Potentiële kandidaten voor het burgemeesterschap worden één voor één omgebracht door een mysterieus figuur dat bij elk van hen een raadsel achterlaat, geadresseerd aan de Batman. Het wordt vervolgens Batmans missie om te achterhalen wie deze schurk is.
Meer info

Apples - do 17 mrt

De ziekenhuizen in de stad liggen vol met slachtoffers van een vreemde aandoening die onmiddellijk geheugenverlies veroorzaakt. Voor getroffenen die niet door bekenden worden opgehaald, ontwikkelt de overheid een experimenteel herstelprogramma om een nieuwe identiteit op te bouwen. De melancholieke Aris wordt door niemand geclaimd en schrijft zich hiervoor in. Hij ontvangt dagelijks instructies voor uiteenlopende activiteiten en houdt zijn ervaringen bij in een dagboek en door foto's te maken. Maar naarmate de tijd verstrijkt, dringt de vraag zich op of sommige dingen niet beter vergeten blijven.
Meer info

Red Rocket - do 24 mrt

Red Rocket is de gedurfde nieuwe film van schrijver-regisseur Sean Baker (The Florida Project, Tangerine). Hoofdrolspeler Simon Rex schittert in dit rauwe en humoristische portret van een typisch Amerikaanse ritselaar die in zijn geboorteplaats niet erg geliefd is.
Meer info

One Second - do 31 mrt

Een ode aan filmliefde. Tijdens de Chinese Culturele Revolutie ontsnapt een gevangene uit zijn werkkamp om een bepaald bioscoopjournaal te kunnen zien, maar het is juist die ene filmrol die een weesmeisje heeft gestolen. Ondertussen wacht een dorp vol smart op het begin van de filmvertoning.
Meer info

Vortex (Gaspar Noé) - do 31 mrt

Een bejaard, getrouwd stel woont in een appartement in Parijs. Vrouw en echtgenoot hebben een zoon en zijn nog steeds dol op elkaar. Zij lijdt echter aan dementie, een ziekte die ook op hem een grote impact heeft en waaraan hij het hoofd moet bieden. Dit is het relaas van hun laatste levensdagen.
Meer info