Coupez! (English Subtitled) - do 18 aug

In a disused factory, a Z-grade horror film shoot is in full swing. Jaded technicians, uninvolved actors... only the director seems to possess the necessary energy to give life to this umpteenth low-budget zombie movie. During the preparation of a particularly difficult shot, filming is disrupted by an eruption of the real living dead. In front of the camera, everything looks more-or-less normal. Behind it, the crew is freewheeling to save the film while following their one and only watchword: DON'T CUT!
Meer info

Casablanca beats - do 25 aug

De regisseur van Razzia en Les Chevaux de Dieu toont de hiphopcultuur in zijn geliefde Casablanca. Kunnen de jongeren met de hulp van hun leraar leven voor hun passie? Anas, een voormalig rapper, wordt als leraar aangenomen in het culturele centrum van een buitenwijk van Casablanca. Aangemoedigd door hun nieuwe leraar, proberen jongeren het juk van bepaalde tradities af te werpen. Door middel van hiphop leren ze zich uit te drukken en te leven voor hun passies.
Meer info

Casablanca beats (English Subtitled) - do 25 aug

Former rapper Anas takes a job at a cultural centre in a working-class neighbourhood in Casablanca. Encouraged by their new teacher, his students will try to free themselves from the weight of certain restrictive traditions in order to live their passions and express themselves through hip-hop...
Meer info

Memento (Christopher Nolan) - do 25 aug

Leonard is een onderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij. Zijn geheugen is ernstig beschadigd na een poging in te grijpen bij de moord op zijn vrouw. Leonard is uit op wraak, maar door z'n slechte geheugen kan hij alleen behoorlijk functioneren door het constant maken van aantekeningen, tatoeages en het maken van polaroid foto's.
Meer info

The Princess - do 1 sep

De tragische dood van Diana Spencer op 31 augustus 1997 - dit jaar precies 25 jaar geleden - veroorzaakte een publieke uitbarsting van rouw zoals Engeland niet eerder meemaakte. Lady Di, de ‘people’s princess’, het meest geliefde lid van het Britse Koningshuis, kwam om het leven bij een auto-ongeluk in een Parijse tunnel. Haar leven was publiek bezit. Zo ook haar dood. Het moment dat het nieuws over haar overlijden naar buiten kwam, staat bij een generatie in het geheugen gegrift.
Meer info

Decision to Leave - do 1 sep

De ijverige detective Hae-Joon (Park Hae-Il) onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen. Seo-Rae (Tang Wei), de weduwe van de man, lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-Joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt, of is Hae-Joon haar volgende prooi? Hij neemt geen risico en vertrekt naar een andere stad...
Meer info

Moonage Daydream (David Bowie) - do 15 sep

Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van Cobain: Montage of Heck. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.
Meer info

Manic Lover - za 17 sep

Maasja, een jonge vrouw met een wanhopige behoefte aan affectie en connectie, is op zoek naar “echte liefde” in een eenzame cyclus van hook-ups. Film van Luuk Audenaerde . Luuk (21) is een opkomend filmregisseur uit Veldhoven.
Meer info