Moonage Daydream (David Bowie)

Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van Cobain: Montage of Heck. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.
Meer info

Silence of the Lambs (4K, 1991)

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Meer info

See How They Run

Een wanhopige filmproducent uit Hollywood wil een populair toneelstuk in een film omzetten. Tijdens de productie worden de leden een voor een vermoord. De politie staat voor een raadsel en de zaak wordt onderzocht door de levensmoeë rechercheur Stoppard die hulp krijgt van de beginneling Constable Stalker.
Meer info

Coldplay: Live Broadcast from Buenos Aires

Coldplay's recordbrekende Music Of The Spheres wereldtournee is op 29 oktober te beleven in Eindhoven! Vanuit Argentinië wordt het uitverkochte concert in het River Plate Stadion in Buenos Aires via een wereldwijde liveverbinding vertoond in LAB-1. De band brengt de inmiddels klassieke hits uit hun carrière zoals Yellow, The Scientist, Fix You, Viva La Vida, A Sky Full Of Stars en My Universe in een spectaculaire show van licht, laser en vuurwerk - die Coldplay's concerten tot een energieke en verbindende beleving maken. De show kreeg tot dusver lovende kritieken van zowel fans als critici, The Guardian noemde het "genuinely stunning", de New York Post beschreef het als “a night for the history books” en Glasgow Evening Times noemde het "the greatest show on Earth".
Meer info

Rebel (English Subtitled)

Rebel is de meest explosieve en tevens meest persoonlijke film van het Belgische regisseursduo Adil en Bilall, bekend van Bad Boys for Life en Patser. Het indringende verhaal over twee broers die vanuit België in de oorlog in Syrië terechtkomen, laat een verpletterende indruk achter.
Meer info

Corsage

De Oostenrijkse keizerin Sisi (Vicky Krieps) wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere' vrouw. De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden uit zowel haar beklemmende korset, als de muren van het paleis die steeds dichter op haar afkomen.
Meer info

Decision to Leave

De ijverige detective Hae-Joon (Park Hae-Il) onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen. Seo-Rae (Tang Wei), de weduwe van de man, lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-Joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt, of is Hae-Joon haar volgende prooi? Hij neemt geen risico en vertrekt naar een andere stad...
Meer info

Heat (1995, 4K)

1995, het ultieme moment in de filmgeschiedenis: Pacino en DeNiro voor het eerst tegenover elkaar in deze geweldige spannende en harde thriller. Pittige actiescènes, de nodige humor en fantastisch regie, camera- en acteerwerk.  Na al die jaren is Heat nog steeds een tijdloos monument. Without further ado: LAB-1 is trots om jullie de gloednieuwe 4K transfer te presenteren op ons grootste scherm: Cinema 1 - 12 meter breed.
Meer info

Sundown

Neil Bennett, een vermogende Brit, viert met familieleden een zorgeloze vakantie in een luxe resort in het Mexicaanse Acapulco. Een telefoontje verstoort de zonnige idylle. Er is een sterfgeval in de familie en het gezelschap moet onmiddellijk terugkeren naar Londen. Maar in plaats van zijn familie te vergezellen neemt Neil zijn intrek in een budgethotel, drinkt hij bier op het strand, ontmoet hij een plaatselijke schone en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen. Wat is Neil van plan? Hoe lang kan hij wegblijven terwijl zijn familie treurt en met juridische zaken worstelt? En wat als de zaken zich van kwaad tot erger ontwikkelen?
Meer info

The Last Ones

De prachtige maar barre toendra van Lapland herbergt een mijn in de diep bevroren bodem. Mijnwerkers hebben het er zwaar en botsen regelmatig met de baas. Rupi wordt verscheurd tussen loyaliteit aan zijn vader, een inheemse rendierhoeder, en de manipulatieve eigenaar van de mijn. Die probeert de hoeder van zijn land te verdrijven om de mijn uit te breiden. Ondertussen strijden meerdere mannen in de nederzetting om de gunst van de aantrekkelijke Riita. The Last Ones ontvouwt zich als een 'Nordic Western' tegen een majestueus landschap en is tevens een kleurrijke aanklacht tegen uitbuiting en hebzucht in het kapitalisme.
Meer info

E.T. The Extra-Terrestrial (1982, 4K)

De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.
Meer info

Jaws (1975, 4K)

Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.
Meer info

Memento (Christopher Nolan)

Leonard is een onderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij. Zijn geheugen is ernstig beschadigd na een poging in te grijpen bij de moord op zijn vrouw. Leonard is uit op wraak, maar door z'n slechte geheugen kan hij alleen behoorlijk functioneren door het constant maken van aantekeningen, tatoeages en het maken van polaroid foto's.
Meer info

The Princess

De tragische dood van Diana Spencer op 31 augustus 1997 - dit jaar precies 25 jaar geleden - veroorzaakte een publieke uitbarsting van rouw zoals Engeland niet eerder meemaakte. Lady Di, de ‘people’s princess’, het meest geliefde lid van het Britse Koningshuis, kwam om het leven bij een auto-ongeluk in een Parijse tunnel. Haar leven was publiek bezit. Zo ook haar dood. Het moment dat het nieuws over haar overlijden naar buiten kwam, staat bij een generatie in het geheugen gegrift.
Meer info

Beautiful Beings (English Subtitled)

Addi, a boy raised by a clairvoyant mother, decides to adopt a bullied misfit into his gang of outsiders. Left to their own devices, the boys explore aggression and violence but also learn about loyalty and love. As the group's behavior escalates towards life-threatening situations, Addi begins to experience a series of dreamlike visions. Can his newfound intuition guide him and his friends back to a safer path, or will they dive irrevocably into further violence?
Meer info

Everything Everywhere All at Once

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.
Meer info

Corsage (English Subtitled)

Empress Elizabeth of Austria is idolized for her beauty and renowned for inspiring fashion trends. But in 1877, 'Sissi' celebrates her 40th birthday and must fight to maintain her public image by lacing her corset tighter and tighter. While Elizabeth's role has been reduced against her wishes to purely performative, her hunger for knowledge and zest for life makes her more and more restless in Vienna. She travels to England and Bavaria, visiting former lovers and old friends, seeking the excitement and purpose of her youth. With a future of strictly ceremonial duties laid out in front of her, Elizabeth rebels against the hyperbolized image of herself and comes up with a plan to protect her legacy.
Meer info

The Last Ones (English Subtitled)

"The Last Ones" is a Nordic Western that takes place in the untamed Lapland tundra. The protagonist is young miner Rupi, who hopes to scrape together enough money through excavating the tundra to forever shake the suffocating dust of the mining village from his feet. But the work has come to a halt because Rupi's reindeer herder father refuses to sell his land. What's more, the manipulative mine owner nicknamed the Fisherman has his eye on Rupi's friend's wife, a woman who Rupi is also secretly in love with. Now that life in the mining village is becoming more dangerous by the day, Rupi must decide where and to whom he belongs. Is it the primal tundra of his forefathers or the cold terrain of personal interest?
Meer info

Oldboy (4K, English Subtitled)

Dae-Su is an obnoxious drunk bailed from the police station yet again by a friend. However, he's abducted from the street and wakes up in a cell, where he remains for the next 15 years, drugged unconscious when human contact is unavoidable, otherwise with only the television as company. And then, suddenly released, he is invited to track down his jailor with a denouement that is simply stunning.
Meer info

LAB-1 Queer Movie Night: El houb (English Subtitled)

Moroccan-Dutch Karim returns to his parental home in Rotterdam to tell his parents that he likes men. After years of keeping up appearances, the word is finally out. The difficult days that follow bring back beautiful and poignant memories. He realizes that he must confront his family to finally break the silence. But to be truly accepted, he must first come to terms with his own feelings.
Meer info

Fire of Love

Fire of Love vertelt het explosieve liefdesverhaal van Franse vulkanologen Katia en Maurice Krafft, die evenveel van elkaar houden als van de vulkanen die ze samen bestuderen. Een romantische, maar ook tragische ontdekkingstocht via spectaculaire en nooit eerder gemaakte beelden van adembenemende vulkaangebieden. Regisseur Sara Dosa maakte eerder de documentaire The Sheer and the Unseen, over de mythologie van IJslandse vulkaanlandschappen, en waagt zich met 'Fire of Love' aan het noodlottig liefdesverhaal van twee vulkanologen.
Meer info

Fire of Love (English Subtitled)

Fire of Love tells the story of two French lovers, Katia and Maurice Krafft, who died in a volcanic explosion doing the very thing that brought them together: unraveling the mysteries of our planet, while simultaneously capturing the most explosive volcano imagery ever recorded. Along the way, they changed our understanding of the natural world, and saved tens of thousands of lives. Previously unseen hours of pristine 16-millimeter film and thousands of photographs reveal the birth of modern volcanology through an unlikely lens -- the love of its two pioneers.
Meer info