All films in English language

On this page we will list all movies which are English spoken or are English subtitled,

especially for internationals in Eindhoven and the region.

 

Visit Unlimited films

Would you like to have unlimited visits to our cinema and watch a film at any time you want?

We offer our Cineville Card, starting at €17,50 a month!

 

20 Days in Mariupol

As the Russian invasion begins, a team of Ukrainian journalists trapped in the besieged city of Mariupol struggle to continue their work documenting the war's atrocities. *Winner Sundance Film Festival 2023 * Winner IDFA 2023 * Oscar Nomination 2024
Meer info

Wonka

Gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. Zie op welke wonderbaarlijke wijze 's werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen. Based on the special character in 'Charlie and the Chocolate Factory', Roald Dahl's most iconic children's book and one of the best-selling children's books of all time. See the miraculous way the world's greatest inventor, magician and chocolatier became the beloved Willy Wonka we all know today!
Meer info

Bob Marley: One Love

Let's get together and feel alright.
Meer info

The Boy and the Heron

Mahito, een jongen die de dood van zijn moeder probeert te verwerken, stapt in een wereld die bewoond wordt door zowel de levenden als de doden. In deze wereld vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante. Het semi-autobiografische fantasierijke epos The Boy and the Heron is Hayao Miyazaki’s eerste film sinds het Oscargenomineerde The Wind Rises en is opnieuw een autobiografisch geïnspireerd eerbetoon aan vriendschap.
Meer info

Migration (2D OV)

Het leven van de familie Mallard is een beetje een sleur geworden. Vader Mack houdt zijn gezin graag veilig en vindt het prima om de rest van hun leven in hun vijver in New England rond te blijven spartelen, maar moeder Pam wil weleens wat anders en wil hun kinderen —tienerzoon Dax en eendenkuiken Gwen— graag meer van de wereld laten zien. Nadat een gezin trekvogels in hun vijver neerstrijkt vol spannende verhalen over verre oorden lukt het Pam om Mack over te halen om op een familievakantie te gaan via New York City naar het tropische Jamaica. Als de Mallards naar het zuiden trekken voor de winter, loopt hun zorgvuldig geplande reis al gauw in de soep. Door de ervaring verbreden ze wel hun horizon, leren ze nieuwe vrienden kennen en bereiken ze meer dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. En tegelijkertijd leren ze meer over elkaar—en zichzelf—dan ze zich hadden kunnen voorstellen.
Meer info

Mutiny In Heaven: The Birthday Party

Mutiny In Heaven is het verhaal over de opkomst, het succes en de onvermijdelijke ondergang van The Birthday Party, de eerste band van Nick Cave. Een spannend en intrigerend verhaal over epische strijd, artistiek genie en totale disfunctionaliteit.
Meer info

Spirited Away (2001, Studio Ghibli)

10-year-old Chihiro (Daveigh Chase) moves with her parents to a new home in the Japanese countryside. After taking a wrong turn down a wooded path, Chihiro and her parents discover an amusement park with a stall containing an assortment of food. To her surprise, Chihiro's parents begin eating and then transform into pigs. In this supernatural realm, Chihiro encounters a host of characters and endures labor in a bathhouse for spirits, awaiting a reunion with her parents.
Meer info

All Of Us Strangers

Adam ontmoet een mysterieuze buurman waar hij een relatie mee krijgt, ondertussen wordt hij getrokken naar de stad waar hij opgroeide en het huis waar zijn ouders woonden; daar lijkt niks veranderd in al die jaren.
Meer info

The Zone of Interest

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC).
Meer info

Mars express

In 2200 worden privédetective Aline Ruby en haar androïde partner Carlos Rivera ingehuurd door een rijke zakenman om een beruchte hacker op te sporen. Op Mars dalen ze af naar de hoofdstad tot diep in de onderbuik van de planeet, waar ze een duister verhaal over brainfarms, corruptie en een vermist meisje ontdekken dat een geheim over de robots heeft en het universum dreigt te veranderen.
Meer info

The Color Purple

Warner Bros. Pictures nodigt je uit om deel uit te maken van het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, in The Color Purple. Deze krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker wordt geregisseerd door Blitz Bazawule, de veelzijdige artiest die hoge ogen scoorde met zijn eerste speelfilm The Burial of Kojo.
Meer info

Drive-Away Dolls

In deze humoristische film, geschreven door Ethan Coen en Tricia Cooke, maken we kennis met Jamie, een onbevangen vrije geest die klaagt over de zoveelste relatiebreuk met een vriendin, en haar terughoudende vriendin Marian, die nodig eens wat losser moet worden. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. Maar het gaat al snel mis als ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen.
Meer info

Poor Things

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).
Meer info

Robot Dreams

Robot Dreams is een unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud.
Meer info

Iron Claw

The Iron Claw is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de opkomst en de ondergang van de bekende worstelaarsfamilie Von Erich.
Meer info

Chocolat (1988, 4K)

Voor haar debuutfilm Chocolat baseerde Denis zich op haar eigen jeugd, die ze gedeeltelijk in West-Afrika doorbracht als kind van een Franse koloniale bestuurder. Kenmerkend voor Denis is de subtiele aanpak van het thema: haar film schildert in associatieve flashbacks het leven in een kolonie, waarin het witte kind de Ander is voor de Afrikaan en omgekeerd. Spaarzame dialoog, strak gekadreerde beelden en een niet-lineaire verhaallijn: Chocolat bevat alle stijlkenmerken van het latere werk. De film was onderdeel van de Gouden Palm-competitie van het filmfestival in Cannes en is nu digitaal gerestaureerd (4K).
Meer info

Dune: Part Two

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.
Meer info

Kiki's Delivery Service (1989, Studio Ghibli)

In this anime feature, 13-year-old Kiki moves to a seaside town with her talking cat, Jiji, to spend a year alone, in accordance with her village's tradition for witches in training. After learning to control her broomstick, Kiki sets up a flying courier service and soon becomes a fixture in the community. But when the insecure young witch begins questioning herself and loses her magic abilities, she must overcome her self-doubt to get her powers back.
Meer info

My Neighbor Totoro (1988, Studio Ghibli)

This acclaimed animated tale by director Hayao Miyazaki follows schoolgirl Satsuke and her younger sister, Mei, as they settle into an old country house with their father and wait for their mother to recover from an illness in an area hospital. As the sisters explore their new home, they encounter and befriend playful spirits in their house and the nearby forest, most notably the massive cuddly creature known as Totoro.
Meer info

How To Have Sex

Best Holiday. Ever! De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Drinkend, dansend en flirtend bewegen de meiden zich van club naar pool party op zoek naar avontuur en onvergetelijke nachten, de vrijheid tegemoet.
Meer info

Io Capitano

Wanneer twee jonge vrienden Senegal verlaten om naar Europa te gaan, voert hun moderne Odyssee hen door de gevaarlijke woestijn, de verschrikkingen van de detentiecentra van Libië en de gevaren van de zee.
Meer info

Oda - Vlucht door de Eeuwen

Op de vlucht uit het jaar 700 vindt Oda onderdak in een hedendaags Brabants dorpje. Inwoner Hilde Waris, een blind meisje dat haar plek in de wereld probeert te vinden, wordt door Oda om hulp gevraagd. Wanneer ze samen het avontuur aangaan komt Hilde er al snel achter dat dit haar leven voorgoed zal veranderen.

Meer info