Bridge Festival around Town

BRIDGE is een vijfdaags festival voor jong en oud, voor iedereen die van gitaarmuziek houdt. Bridge vindt plaats van 29 mei tot en met 2 juni 2024 in de Brainportregio en Eindhoven Centrum!

BRIDGE is genre-breed en bestaat uit meerdere programma-onderdelen, waarbij te allen tijde de gitaar centraal staat. Een groot deel van het festival is gratis toegankelijk, en er zijn enkele concerten waarvoor je een ticket moet kopen.

Op 31 mei en 1 juni is LAB-1 een co-host van het Bridge Festival met maar liefst 6 GRATIS TOEGANKELIJKE band optredens!

 

31-05 19:30 - MAZE
Het Vlaamse Maze uit Antwerpen en Gent maakt furieuze postpunk. Dat betekent moddervette bassen, vervreemdende gitaarlijnen en zang die ervoor zorgt dat je wel even bij de les blijft. Niet zo’n bandje waarbij je gaat bespreken hoe de rest van je week eigenlijk was. Nee, Maze grijpt je bij je strot en laat je pas los wanneer zij dat zelf willen.

 

31-05 21:00 RICHIE DAGGERRichie Dagger bestaat uit (ex)leden van Hooghwater, the Reactionaries en Restless Youth. Nu zijn dit al niet mis te verstane referenties, maar voor wie dan nog met een fronsende blik kijkt: dit drietal maakt duistere rock die best in de discografie van -pak ‘m beet- Killing Joke of Death from Above 1979 zou passen.

 

31-05 22:30 - PLEXI STAD
Hoe krijgen sommige bands het toch voor elkaar om méér punk, méér wave, méér eind seventies, méér begin eighties te kunnen klinken dan ze destijds konden klinken? Plexi Stad weet hoe. Deze Belgen combineren het beste van Television, XTC, The Clash, The Sex Pistols en Talking Heads tot een bondig en krachtig geheel.

 

01-06 19:30 - CHICA CHICA
Chica Chica is de formatie rond de Tilburgse bassiste Judith Renkema. Die ken je misschien nog van haar werk met Alvaro Soler, Komodo en Judy Blank. En op gitaar tref je de eveneens uit Tilburg afkomstige snarenkunstenaar Jeroen Kant aan. De muziek van het viertal wordt geïnspireerd door psychedelische cumbia-platen. Stel daarbij een meer zomerse en dansbare versie van Khruangbin voor. Zuid-Amerikaanse sfeer naar Lab-1!

 

01-06 21:00 EL KHAT
Het uit Yemen afkomstige El Khat is een band die met een diy-attitude een heel eigen geluidspallet heeft weten te bouwen dankzij zelfgemaakte instrumenten. De inspiratie komt vanuit Yemenitische volksmuziek en pop uit de sixties. Soms lijkt de wind in hun songs te waaien vanuit Ethiopië, getuige de Mulatu Astatke-achtige orgeltjes. Het resultaat is verrassend moderne dansbare muziek die minstens zo verslavend is als het goedje waar deze band naar is vernoemd.

 

01-06 22:30 ACID MOTHERS TEMPLE
Acid Mothers Temple (& the Melting Paraiso U.F.O., voor degenen die prat gaan op volledigheid) is een Japans psychrockccombo dat al heel wat jaren rondzweeft in hun eigen universum. In de kosmos van de Japanners hoor je krijsende gitaren met het fuzzpedaal nonstop ingedrukt, heerlijke bezwerende bliepjes uit de synthesizers en hypnotiserende zang.
Trailer
Trailer
Stills
Bridge
you
Guitars
4 uur 12 minuten
19:00
19:30
23:30
Guitars!
12
LAB-1 Logo